AKTUELT

Aktuelle nyheder

Her kan du følge med i US aktiviteter, såsom arrangementer, pressemeddelelser, høringssvar, happenings o.lign.


Her er et billede af en næsten fuldtallig bestyrelse for Uafhængige Scenekunstnere (og et par børn). Billedet er taget i forbindelse med vores medlemsmøde i sidste uge. Fra venstre Henriette Rosenbeck, Daniel Norback(næstordførerende), Ingrid Tranum Velásquez Henrik Vestergaard(ordførende), Cecilie Ullerup Schmidt, Helle Fuglsang (kasserer), Christian Adelhorst Rossil samt Marie Topp(ikke tilstede på billedet). Husk du altid er velkommen til at kontakte bestyrelsen med sager der er relevante for US arbejde. Du kan skrive til os på mail info@scenekunstnere.dk. Billedet er taget af Loa Haislund Larsen ...

View on Facebook

Husk at det er næste uge at Us inviterer til debat om Fair Trade Scenekunst! Hvis du ønsker at spise med er tilmeldningsfristen idag. Hvis du endnu ikke er medlem men er interesseret i foreningens arbejde, så er arrangementet også en god lejlighed for at møde bestyrelsen og høre mere om vores politiske arbejde for det frie scenekunstfelt. Velkommen!! ...

View on Facebook

US skønner at det er problematisk at sammenlægge alle kunstuddannelserne i Danmark, da vi mener, at der er en risiko for at de enkelte institutioner mister fleksibilitet og fokus. Det er vores indtryk, at det netop er de kunstneriske uddannelsesinstitutioner i Europa der bedst formår at være fleksible og "tænke ud af boksen" som også lykkedes med at uddanne de mest interessante kunstnere. Hvilket dermed også indebærer bedre muligheder for beskæftigelse.

En positiv ting fra rapporten, er tanken om at etablere et "videnscenter for skabende og udøvende kunst". Hvis det blev en realitet kunne det blive et sted, hvor man løbende kan vurdere institutionerne og sætte dem i forhold til samtidens og fremtidens kunst.
...

View on Facebook

6 months ago

Uafhængige Scenekunstnere

Fair Trade Scenekunst?

Bestyrelsen i Uafhængige Scenekunstnere ønsker i 2018 at sætte fokus på scenekunstens arbejdsbetingelser:

Vi håber derfor at se alle medlemmer og potentielt nye medlemmer til et dejligt måltid vegetar mad på Udviklingsplatformen for Scenekunst (Otto Busses Vej 5) den 14. november 17-19.
Tilmeldning for mad senest 10. november på mail: info@scenekunstnere.dk
Velkommen!

Vi ønsker at sætte pris på kunsten og gøre publikum opmærksom på en prekær kulturpolitik i store dele af branchen. Derfor vil vi invitere til medlemsmøde for at starte diskussionen internt i US: Skal vi kræve en mindsteløn, transparens i budgettet, betaling for alle de måneder, vi faktisk lægger i vores produktioner? Kan vi lave et Fair Trade stempel, der viser politikere, kolleger, kunstfond og ikke mindst publikum, om produktionen, de netop har set, har kunnet leve op til fair arbejdsbetingelser?

Vi ser det for os: at vi internt kommer til at pege fingre ad hinandens (selv)udbytning. Det er ikke interessen! Kan vi fra US skabe debat om scenekunstens levevilkår på en solidarisk og charmerende måde?
...

View on Facebook